Deze pagina delen?
Selecteer hieronder het gewenste platform...
Zoeken?
Voer hieronder uw zoekwoord(en) in...

E-health vergroot de zelfstandigheid van de patiënt, maakt de zorg betaalbaarder en zorgt voor efficiëntere processen. In de zorg vraagt het ontwikkelen van sites en apps wel om bijzondere aandacht voor veiligheid.

Met veiligheid bij e-Health oplossingen hebben we het eigenlijk vooral over privacy. Hoe veilig zijn de medische gegevens van uw patiënt als allerlei slimme wearables automatisch bloeddrukwaardes, hartritme data e.d. via het internet versturen? Steeds meer ziekenhuizen stellen medische dossiers via patiënten portalen al open. Wat gebeurt er met die dossiers? Wie kijkt er allemaal mee? En nog belangrijker, hoe beveiligen we deze gegevens? IT-infrastructureel, juridisch en protocollair. Privacy is immers een grondrecht. Aan de andere kant geven we onze ziel en zaligheid bloot op social media, via ons surfgedrag en de vele registraties in diverse databanken. En we zien ook dat hoe zieker de patiënt wordt, hoe minder principieel privacy wordt als een medisch dossier wordt gedeeld met externe specialisten.

Wat kunnen wij als leverancier van slimme eHealth oplossingen doen? In elk geval zorgen dat de IT beveiliging optimaal is. Met beveligingscertificaten, geen directe koppelingen met BSN nummers, maximaal beveiligde cloudomgevingen etc.

Lees hier meer over onze oplossingen!

02/12/2019
Overig nieuws