Deze pagina delen?
Selecteer hieronder het gewenste platform...
Zoeken?
Voer hieronder uw zoekwoord(en) in...

Op 16 maart kondigde premier Rutte een pakket van maatregelen af om ervoor te zorgen dat de verspreiding van het Corona-virus wordt vertraagd. Het advies van de overheid is om terughoudend te zijn met face-to-face consulten.

Noodzaak continue zorg

KNGF-voorzitter Guido van Woerkom heeft de visie van het KNGF op de ’noodzaak van het continueren van fysiotherapeutische zorg’ aan het ministerie van VWS voorgelegd. De kern van deze visie is dat het in het belang van patiënten, maar zeker ook van huisartsen en ziekenhuizen is om fysiotherapie te blijven aanbieden. Hij onderbouwt de visie inhoudelijk en geeft aan: “Wanneer de beroepsgroep wil bijdragen aan het verlichten van het werk in de eerste en tweede lijn en het continueren van noodzakelijk zorg dan zullen we zo spoedig mogelijk met een aanpak moeten komen die dit ook mogelijk maakt.”

Zorg op afstand en NZa

Wat voor de fysiotherapie geldt, geldt uiteraard ook voor allerlei andere medische en paramedische diensten. Iedere zorgverlener die zorg op afstand wil leveren, moet dat volgens de NZa kunnen doen. Daarom stellen zij alle eventuele belemmeringen of beperkende voorwaarden in alle zorgsectoren buiten werking. Volgens de NZa is het voor een deel van de zorg mogelijk dat deze op afstand plaatsvindt in plaats van in de behandelkamer.

Wat wij kunnen doen

Het NICE Connect platform kan helpen in deze voor iedereen vreemde tijden. Voor u als zorgverlener staat een Controlroom ter beschikking van waaruit u uw patiënten veilig en eenvoudig kunt voorzien van informatieve berichten, voorlichting via videobeelden, via tekst (meertalig), via vragenlijsten, en zelfs met voorbeeldoefeningen. Dit kan naar een patiënt persoonlijk, maar ook naar een groep patiënten in één keer.

  • U als zorgverlener kan op het NICE Connect platform via de Controlroom eenvoudig aansturen en monitoren welk bericht naar welke patiënt moet, maar ook of uw patiënt daarna het bericht ontvangen en gelezen heeft!
  • Uw patiënt maakt gebruik van de NICE Connect app binnen het NICE Connect platform. Een pushbericht herinnert de patiënt eraan dat een bericht klaarstaat dat informatie bevat.

Drie maanden gratis

Wij willen de zorgverleners, de huidige paraNICE klanten, maar ook alle andere geïnteresseerden, het NICE Connect platform voor drie maanden gratis aanbieden. Dit zorgt ervoor dat u, -indien noodzakelijk en gewenst- uw zorg op afstand kunt aanbieden en het contact met uw patiënt behoudt op een veilige manier!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met f.kliebisch@paranice.nl of door te bellen naar 040-2431865 en te vragen naar Frank Kliebisch. Of kijk hier welke oplossingen wij u kunnen bieden.

Samen staan we sterk! NICE to Connect,

Team NICE Software & Innovations

19/03/2020
Overig nieuws